Siris About Flavors

*** Uniek In Vlaanderen ***

In deze set van workshops, ontdekken we samen de wereld van smaak.
Smaak is uiteraard de reden dat we zo van ons bier houden, maar wat als een bier ‘niet lekker’ is?

Een bekend spreekwoord zegt ‘Les goûts et les couleurs ne se discutent pas’ . Dit vechten we ten zeerste aan, een bier kan immers wel degelijk ‘fouten’ bevatten.
Om deze fouten, of anders de iets complexere smaken, te leren (her) kennen, proeven we steeds een controle bier samen met een bier waarin een smaak toegevoegd ( of versterkt werd) .

We gaan dieper in over het ontstaan van, en hoe te vermijden van, deze – vaak ongewenste – smaken.
In het speciaal ontwikkelde boekje, geven we bovendien uitleg op maat.
We maken hierbij onderscheid in bar staff , brouwer, bierhandelaar , en bierliefhebber ( particuliere klant ).
U kan zelf kiezen welke van deze workshops u wilt volgen, en in welke volgorde u deze wenst te voltooien.
U zal na deze workshop merken dat u zich kan onderscheiden als bierkenner van mensen die deze training niet hebben genoten.
Zo kan u bieren met foutieve smaken zelfstandig herkennen, de fouten benoemen, en ingrijpen waar nodig. U weet waarover u spreekt als u een brouwer contacteert om te zeggen dat het bier ditmaal niet in orde is, en kan maatregelen nemen als het bier niet in orde is door onbedoelde negatieve handelingen van uzelf.
Bovendien kan u ook onderbouwd communiceren met andere mensen ( klanten, andere zaakvoerders ) of een bier wel of niet in orde is.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende workshops binnen dit segment:

 1. Siris about flavors deel 1 *
 2. Siris about flavors deel 2 **
 3. Siris about flavors deel 3 ***
 4. Siris about flavors deel 4 ***
 5. Siris about flavors deel 5 ***

  * Dit zijn de 6 meest voorkomende afwijkingen. Dit is het niveau die men moet kennen om zichzelf een bierkenner te kunnen noemen. Bovendien is deze essentieel voor eenieder die professioneel met bier omgaat, of wie graag vaak nieuwe bieren proeft, en wil weten wat men juist proeft.
  Dit zijn bovendien de 6 off-flavors die men blind moet kennen om te slagen voor het Certified Cicerone® examen.

  ** Deze zijn de veel voorkomende smaakafwijkingen, en dient u te kennen als u zich wilt specialiseren als expert in bier. Deze sessie is nog steeds bijzonder aan te raden ( voor zowel professionals als particulieren ) , en zal u een diepgaandere kennis bezorgen dan menig gebrevetteerd bierkenner. Dit (samen met diegene van deel 1 ) zijn de smaakafwijkingen die u blind moet kennen voor het Advanced Cicerone® examen.

  *** Deze smaakafwijkingen zijn minder voorkomend, en zijn meestal slechts gekend bij echte experts. Als u zich wil plaatsen aan de top inzake kennis omtrent brouwfouten, zijn deze delen zeker iets voor u.
  Na het voltooien van deze workshops, mag u zich gerust meten met de toppers van de industrie inzake dit onderwerp. Indien u een goed smakenpallet en neus bezit, kan dit leiden tot o.a. helpen van brouwerijen ( kwaliteitscontrole ). Deze smaken ( samen met de voorgaande ) dient u blind te (her)kennen als u ooit wilt deelnemen aan het Master Cicerone® examen, wat nog steeds beschouwd wordt als het hoogste niveau dat men als bierkenner kan behalen.

  Contacteer Dylan@sirisaboutbeer.com voor meer info / boekingen